5-8-2007

Races Zolder 2007

 
 Home
Nieuws & Foto's

 

 

 

Bijna ieder jaar hebben we door de sponsoring vanuit Informant Software wel een race evenement bij onze zuiderburen op het circuit van Zolder. Dit jaar werd de fameuze "Masters of Formula 3" niet op Zandvoort gereden maar op het circuit van Zolder. En wij deden met onze Seatjes ook mee op dit evenement.

De Miltenburgjes grijpen dit natuurlijk weer direct aan om lekker een lang weekend er tussenuit te knijpen. Zus Diana was zo lief om weer het weekend op de hondjes te passen dus vrijdagochtend onze twee dwergen en een voorraad schone onderbroeken ingeladen en op naar België! Onze vaginatiemuts leidde ons prima om de files bij Antwerpen heen en zo kwamen we 's-middags bij het Hotel De Kluis aan waar we zo'n beetje traditiegetrouw logeren. Dat is een supergezellig hotelletje in de bossen op loopafstand van het circuit en in bijna alle 16 kamers logeren in een raceweekend mensen uit de racewereld. 


Bij de grens nog even snel een MacPicknick"Onze" coureur en vriend Pim met zijn aanstaande bruid Sylvia
(7 september gaan ze trouwen in zuid Duitsland: Feessie!!!)

's-Avonds hebben we in het hotel gezellig gegeten met bijna alle mensen van Teamwork Racing. Dit raceteam heeft twee Seat Cupra's, beide met twee coureurs. In wagen 22 rijden "onze" coureurs Pim Hoekzema en René Oudshoorn en in wagen 23 rijden Robert Heuser en Ben Schilperoort. Het team bestaat verder uit een team manager, monteurs en mensen die de catering en de ontvangst van de gasten regelen, waaronder onze vriend Harry Suiker.

Het hotel ligt mooi in de bossen en heeft een terras dat uit meerdere nivo's bestaat. Op vrijdagavond is er altijd een live optreden en dit keer was het een band die veel nummers van Creedence Clearwater Revival (CCR) speelde zoals bijvoorbeeld "I heard it through the grapefine" en "I put a spell on you". Beetje nummers uit Herman's jeugd zullen we maar zeggen :-).

Ook Alex had het prima naar haar zin met het klimmen van de trapjes tussen de nivo's van het terras en het dansen met Sara, de dochter van hoteleigenaar Menno Kuus. En Ludo? Ach, die neuriede vrolijk met de band mee.

De eerste race op zaterdag was laat in de middag. In de ochtend zijn we daarom naar Hasselt gegaan om een beetje te winkelen. Daar was een leuke rommelmarkt waar we wat houten disneyfiguren voor aan de muur bij Alex hebben gekocht. En Herman was weer helemaal blij met een James Bond encyclopedie. Een kinderhand is snel gevuld. Verder hebben we voor Anneke, Alex en Herman wat kleren gekocht. Dat we er ook eens een beetje fatsoenlijk bij lopen.

's-Middags gingen we weer naar het circuit om de mannen bij de race aan te moedigen. Daar waren ondertussen ook Elwin en Jos gearriveerd. Pim en René startten vanaf een derde positie maar al snel weet Pim de koppositie te veroveren. Bij de rijderswissel neemt René het stuur over en verdedigt de positie met glans: de eerste overwinning dit jaar! De hoogste plek van het podium en het gehele raceteam gaat uit zijn dak! De champagne vloeide dan ook uitbundig tijdens de huldigingceremonie.

Na afloop zijn we naar het hotel gegaan waar we gezellig hebben gegeten met Elwin en Jos. Daarna hebben we de kinderen gevloerd en ging Herman met de mensen van Teamwork Racing nog wat drinken in de karaoke bar. Er was uiteindelijk wat te vieren! Ann was zo lief om op de kinderen te blijven passen.


Alex nam zoals gebruikelijk maar de taxi in Hasselt


De oranje Informant auto weet de concurrentie voor te blijven


De mannen van TWR bij binnenkomst van de auto
(coureurs René en Pim in het midden)

De Karaoke bar is een verhaal apart :-). Als Nederlander had je het gevoel in een special van Paul Jambers te zijn beland. Verschillende mensen die op de zaterdagavond in hun mooiste kleding hun zangtalenten ten gehore brengen. Er werd ook stevig uitgepakt om de mensen in de sfeer te brengen. Sambaballen werden uitgedeeld en bellenblazertjes zodat de mensen zelf hun bellen konden blazen. Gedenkwaardig zeker was ene Eddy met een wel heel bijzondere vertolking van "Je veux de l'amour" van Raymond van het Groenewoud. Later bleek wat hij daarmee bedoelde. Hij pakte op een moment mijn zojuist moeizaam verworven sambabal af en begon die met een uitdagende glimlach boven zijn sikje voor mijn ogen af te likken. Later pakte hij de hand van Pim en wilde deze kussen terwijl hij met zo´n geweldig Belgisch accent mededeelde `Ik ben biseksueel`. En ik maar denken dat Pim alleen maar hard kon rijden, maar hij blijkt ook nog eens hard te kunnen rennen!

We hebben echt een leuke avond gehad daar. De coureurs hebben met zijn vieren nog `Heb je even voor mij` gezongen en de tent op zijn kop gezet. René mocht met "de vrolijke koster" niet ontbreken natuurlijk en iedereen heeft gelachen, gedronken en gefeest.Tja, wat zou een karaoke avond zijn zonder dat René "de vrolijke koster" zou zingen?


Coureur Robert Heuser en Teammanager Tony Jongkind in aanbidding


Het dak eraf! D'ien Ollanders hebben gewonnen!


Danny, Reynold en Esmé tijdens de lunch bij ons in de tent

De volgende ochtend lekker ontbeten in het hotel en daarna gingen Herman en Alex snel naar het circuit om de gasten op te vangen. Hieronder waren naast zakenrelaties ook onze vriendjes Danny, Esmé en Reynold. Hartstikke leuk dat die ook kwamen! Nadat alle gasten binnen waren haalden Herman en Alex Anneke en Ludo bij het hotel op en gingen we naar het circuit. De lucht was hemelsblauw en het beloofde een fantastisch mooie dag te worden.

Halverwege de dag werd de fameuze race "Masters of formula 3" gereden. Het is een fel begeerde titel want de winnaar van dit evenement zien we vaak terug in de formule 1. Zo hebben bijvooreeld Jos Verstappen, David Coulthart, Christian Klien en Lewis Hamilton dit evenement gewonnen alvorens in de Formule 1 aan de start te komen. Dit jaar werd de race gewonnen door Nico Hülkenberg, dus hou deze naam maar in de gaten!


Onze eigen race aan het einde van de dag verliep helaas minder succesvol dan de dag ervoor. Door de winst van zaterdag mochten Pim en René van pole position starten. Pim nam ook direct de leiding maar na een safetycar situatie ging het fout. De concurrentie maakte hier slimmer gebruik van door direct de verplichte piststop en rijderswissel uit te voeren. Doordat Pim dit een ronde later deed, terwijl tijdens de pitstop de race weer begon, was het gat met de top 3 te groot en eindigden de mannen uiteindelijk op een vierde positie. Altijd nog beter dan Robert en Ben, want zij vielen in de eerste ronde al uit. Het zit deze mannen niet mee dit jaar. De race wordt uiteindelijk gewonnen door Menno Kuus en die gunnen we de overwinning toch ook wel.

Na afloop van de race hebben we nog wat gedronken in de tent en zijn toen naar huis vertrokken. We hebben weer een geweldig weekend op het circuit gehad en willen alle mensen van Teamwork Racing daarvoor dan ook hartelijk bedanken! Op naar de Trophy of the dunes, 2 september op het circuit van Zandvoort!


 Nico Hülkenberg wint de Masters of Formula 3 2007


 Alex vermaakt zich altijd prima op het circuit met vele vriendjes zoals hier met Corry Euwen


 Op het dak van de pitboxen met Elwin en Jos


 Anneke heeft een onderonsje met coureur Robert Heuser


En uiteindelijk is dit het waar de mannen het voor doen:
de hoogste trede van het podium!

Naar boven

   

Home | Nieuws Archief | Foto Archief | Vakantie 2007 | Races Zolder 2007 | Ludo's 1ste verjaardag. | Alex 4de verjaardag. | Mermaid Touch at the sea. | Dance Valley '08. | Blijdorp '08. | Weekendje Spaargarens.