Herman van Miltenburg Vaarwel lieverd.

 

Home
Nieuws & Foto's
Weblog.
Vaarwel lieverd.
Over ons.
Herman.
Anneke.
Alex(andra).
Ludo.
Links

 

 

When ever god closes a door on mankind, He opens a window in heaven so the light can shine forever!

 

Het gebeurt altijd bij de buren, vrienden van vrienden en mensen die je tegenkomt op straat. Maar nooit bij jezelf! Je staat er niet bij stil of je wil het gewoon niet zien. Mensen van onze leeftijd die plotseling komen te overlijden, wie staat er nu stil dat het jezelf overkomt?!


tijdens de laatste mini vakantie in Bolsterlang

Die avond was echt gezellig. Eerst gezellig pizza gegeten en daarna gezellig kletsen. Gewoon een gezellige avond met vrienden, hapjes, drankje en lekkere muziek op de achtergrond. Die avond had Herman  wat last van spanningen. Dit had hij vaker, een enorme stresskip als hij was. Hij had een nieuw pand gekocht voor de zaak en het einde van het jaar was inzicht, wat voor Herman altijd een bijzonder heftige stress factor is. Op een gegeven moment kreeg hij last van die bewuste spanning op de borst, maar door hem te helpen ontspannen, ging dat weer weg. Later die nacht, rond de klok van drie werd die spanning wel heel erg en we gaven hem het idee even een lekkere warme ontspannende douche te nemen. Goed plan vond hij en met een opgeklaard gezicht liep hij de trap op met een dikke duim opstekend dat alles ok was. Hij wilde even alleen en niemand hoefde mee, alles was prima zei hij.

 


Samen gek doen.....


Piet Ronaldo, Alex en Herman tijdens de intocht van de Sint

Hij kwam binnen en heeft de beademing van Danny overgenomen. Steeds meer hulp druppelde binnen en ik kon niet naar boven toe. Bang voor de bevestiging van mijn en Hermans grootste nachtmerrie. Een half uur. Ze zijn nog een half uur met Herman bezig geweest om hem bij ons terug te krijgen


Sinterklaasavond 2007

Danny stond beneden en Esmé kwam de trap af. Ze schudde nee. Dan zakt de hele wereld weg onder je voeten. Voor mijn gevoel heb ik heel lang geschreeuwd. Ik moest wachten met naar boven gaan, maar even later, voor mijn gevoel wel een half uur, mocht ik naar Herman. Daar lag hij, aan de verkeerde kant van het bed, vredig met de ogen gesloten. Dan slaat de bom nog een keer in. Hij slaapt niet, hij heeft ons definitief verlaten, we kunnen hem nooit meer knuffelen, nooit meer zoentjes geven, geen cynische grapjes meer maken. Nooit meer hand in hand. De hoeveelheid dingen die wij eigenlijk altijd samen deden zouden nooit meer terug komen. Ik heb hem stevig geknuffeld en een dikke kus gegeven.......
Ons tweede huis zou BolsterGlück gaan heten

Herman en ik speelde graag op Second Life! Daar had hij deze tekst in zijn profiel staan.

There's a coldness in the air but I don't care
We drift deeper into sound
Life goes on
We drift deeper
Into the sound feeling strong
So bring it on
So bring it on
Embrace me....
Surround me... as the rush comes...Hermanator Bertolucci

In het zelfde Second Life, waar hij ook enorm geliefd was, schreef een vriend van hem dit gedicht, nadat hij had vernomen van Hermans overlijden.

If we could bring you back again,
For one more hour or day,
We’d express all our unspoken love;
We’d have countless things to say.

If we could bring you back again,
We’d say we treasured you,
And that your presence in our lives
Meant more than we ever knew.

If we could bring you back again,
To tell you what we should,
You’d know how much we miss you now,
And if we could, we would.


Herman 16-06-'62 * 09-12-'07

Afgelopen zondagochtend 9 december werd deze afgrijselijke nachtmerrie waarheid. Het was onze beurt om die buren te zijn! Na een ziekenhuis opname van Ludo op donderdagavond, omdat hij een longontsteking had en was uitgedroogd, zijn we op zaterdag thuis. We zouden in eerste instantie uitgaan. Geen twijfel mogelijk, we zouden het thuis gewoon gezellig maken. Zo gezegd zo gedaan. Onze lieve vrienden Danny en Esmé zouden ook gezellig komen, zij hadden verder ook geen plannen.
 

 
The Hermanator in action
 

 

Anderhalve minuut later vertrouwd Danny het niet en gaat naar boven om te checken of alles goed is. Een schreeuw naar beneden en ik vlieg de trap op. In de douchecabine is Herman in elkaar gezakt en het ziet er niet goed uit. Met een grote ruk weet Danny hem uit de cabine te krijgen en checkt hoe het met hem is. Ik ben naar beneden gegaan en heb direct 112 gebeld. Toen ik boven kwam zei de centralist dat we Herman in de stabiele zijligging moesten leggen. Danny en ik hebben hem gedraaid maar toen stopte Herman zijn ademhaling. We hebben hem meteen terug gedraaid en Danny en Esmé zijn direct begonnen met reanimeren. Ik had Herman zijn hand vast. Op dat moment voelde ik al dat het te laat was.

 

Danny stuurde mij naar beneden om de hulpdiensten op te vangen. Daar, midden op straat, heb ik als een hysterische meid staan schreeuwen om hulp. Nog steeds de centralist van 112 aan de lijn. Jezus wat duurde dat toch enorm lang en waar blijven ze nou!! Toen zij op de achtergrond de sirenes hoorde, wilde ze ophangen, maar ik schreeuwde hard NEE! Op dat moment hoorde ik de sirenes namelijk de verkeerde straat in slaan....... Uit eindelijk was er een motoragent als eerste ter plaatse. Volgens mij heeft dat 18 minuten geduurd, de hulp instanties zeggen 8.
 


 
 


Liefde op het eerste gezicht! Zijn nieuwe pand op de Kwaklaan
in Wateringen
 


Alex en Ludo november 2007

Leegte.....

De leegte die je voelt als je maatje weg valt, is enorm.

Maar wat is die leegte nu eigenlijk? Lastig, maar er kwamen wel een paar dingen naar boven. De leegte zoals ik er nu naar kijk, is koud, donker en kil. Omdat het de plaats is waar Herman was, waar ik hem kon zien, voelen, horen, aanraken en ruiken. Allemaal fysieke zintuigen die nu niet meer zijn, als het om Herman gaat. En omdat ik naar die leegte kijk!

Maar eigenlijk is leegte dan dus ook erg mooi. Want leeg is niet leeg, omdat je de 5 zintuigen er niet op kan toepassen! Ik probeer de leegte nu niet te bekijken, maar te ervaren!

 Dan wordt mijn leegte van Herman ineens gevuld met een enorme energie. Ze zeggen dat energie nooit verloren gaat, dus ook die van Herman niet! Die energie heeft de leegte weer gevuld! Zijn enorme liefde, zijn mooie woorden, wijze lessen, zijn grappen, zijn compassie, doorzettingsvermogen en alle andere eigenschappen die hij had en waar ik wat van kon en kan leren. Die energie blijft! Maar ook een stukje van mijn eigen energie en dat van de kinderen, zit erbij. De herinnerringen aan een bijzonder mooi mens, mijn maatje, mijn alles en de aller liefste pappa!

 Kwam er een volgende vraag. Is er leven na de dood?......

Lees hierboven en je hebt je antwoord. Ik zeg dus van wel! Al hoewel het fysiek misschien ophoudt, ben ik ervan overtuigd dat hij er is en blijft. Ook al kunnen we hem niet zien, horen enz. Hermans energie zal altijd blijven stromen daar waar wij dat wensen. In onze leegte, mijn hoofd, hart, maar nog mooier, zijn twee lieve kinderen.

 Dus mijn leegte voor Herman lijkt misschien leeg, maar eigenlijk stroomt hij over.... Typisch Herman!


De aller laatste foto van Herman, genomen Sinterklaasavond 2007
 

Naar boven

 

Home | Nieuws & Foto's | Weblog. | Vaarwel lieverd. | Over ons. | Herman. | Anneke. | Alex(andra). | Ludo. | Links